Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslornas reträtt

Jag har vandrat alla stigar
sökt den stora kärleken
använt både ljus och lykta
för att alltid hitta rätt
jag har paddlat över vågor
genom stormande hav
och revat spruckna segel
för känslornas reträtt

Jag har prövat mina vingar
för att flyga efter dig
den jag letat efter länge
till ett livets enkla tjäll
jag har gått genom törnen
över torrlagda öknar
sökt kärlek i vildmarken
och längs otillgängliga fjäll

Jag har letat efter kärlek
där bara de sorgsna går
på gatorna i storstaden
där sådant köps för pengar
jag har vandrat i folksamlingar
dit ångestropen hörs eka
på caféerna och barerna
och i de oförmögnas svängar

Jag har gått till floden
där näcken spelar vals
en plats nära naturen
där frågorna får svar
jag har frågat de lärde
vart du går att finna
sökt efter min älskling
har jag gjort i mina dar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 849 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-01-31 06:22



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Att veta vad man vill och vad som är viktigt.

Fint.
2017-02-06

    ej medlem längre
Vackert och berörande diktat!
2017-02-02

  Ljusletaren
Mycket bra ordat!
/kram
2017-02-02

  Lars Hedlin
En bra och fin text i beröring
2017-02-02

  StinaJ VIP
Djupt och berörande landar orden.
2017-02-01

    Birgersdotter VIP
Inte lätt att hitta rätt..men längtan finns alltid där..
2017-01-31

    Dan Myrbeck
Ibland finner man kärleken utan att behöva leta, där man minst av allt anar...
2017-01-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Att finna kärleken, är inte allom givet. Den kan vara svårfångad, precis som du bra skriver om.
2017-01-31

  Palett
Vacker text om längtan och sökande efter kärleken.
2017-01-31

  Ingrid Trolle
Den oroliga pulsen
i denna dikt är starkt
berörande och mycket
vackert beskriven
2017-01-31

  Niliboy
Den visaste finns inte bland de lärde, dem gycklar Paulus med? Den visaste du kan vända dig till Jesus, har du inte rivit ner muren kring Gud ännu!?
2017-01-31

  M.Eta
Ibland finns den närmre än man tror men det gäller att hitta den. Vackert skrivet om hur försöker hitta den.
2017-01-31

  överlevaren VIP
Magiskt...som en saga!
2017-01-31

    ej medlem längre
Vackert och poetiskt talar dina ord till oss.
2017-01-31

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om att söka och försöka hitta kärleken!
2017-01-31

  Solstrale VIP
Sinnlig skönhet i varje stavelse! Rytmiskt perfekt!
2017-01-31

    ej medlem längre
Den stora kärleken är mer värd än guld och få är de som finner den!
Vemodsvackert!
2017-01-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO