Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I stäv

 

 

Stick i stäv, retar det oävna 

vinden som drar sin hand genom bambun

äpplen i klasar mot en vägg/ tar emot

det hårda. Bara så.

Ljudet, det dova i en röst. 

Slöjmolnen ovanför. Svalorna  är borta. Igår var de här, för snabbmat 

seglande.

Hur du hummar. Som humlan i den röda stockrosen hittat rätt med sin tunga.

 

– Men adjö, då. Vi hörs igen.

– Jag har jord mellan tårna.

 

Och rosen, den blå, har den blommat färdigt för i år?

Bolltisteln står kvar med sitt yviga huvud och röllekan.

Min är ceris.

Är fjärilsbusken ett svar i sig när alla ögon

är borta och inte längre ser på?

Jag saknar kaprifolens läppar på min näsa och pionens flyktiga

skratt.

Vinden drar hösten längs min rygg, en fuktig överton

av hopp. Hibiskusens knoppar, nog brister de snart 

blottar sitt hjärta för oss alla att se. Slår ut i purpur.

Oron för det tysta spränger i mitt bröst. De ihåliga har

fallit till marken, ligger i myskmadran alldeles bredvid.

mina ögon är torra av tårar/ finns ingenting.

 

 

 

 

Hur sen dagen sväljer sitt hål, virar sina armar om mitt

liv och låter mig lyfta. Tryggt.

Högt över havet

ser jag på.

 

– Se, svalorna är tillbaka.




Fri vers (Prosapoesi) av Kozo
Läst 430 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-08-06 12:54



Bookmark and Share


  J-M
Fängslande på alla vis! Du har en sådan varsam och talangfull hand, som här. Som att få kliva in på scen full av liv!
2016-08-11

    ej medlem längre
Fint koncentrerat och bildrikt!
2016-08-07

  Maiah VIP
Heeelt underbar, vilka bilder
2016-08-06

    ej medlem längre
så mycket liv att
vrida fukt ur, så lite tid för våp
avställda i vrån-

mönsterfången (korpus)

+
2016-08-06

  Scarlett Miryam VIP
Ja, lyssna på Ismini, hon säger det bättre än jag. Och JA till slutet, med svalorna som kommer tillbaka.
2016-08-06

  i af apa
till en bild
jag lätt går in i...

dina texter är förföriskt
lätta men svider ofta
inuti. här händer mycket
mellan rader...
2016-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo