Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

no homo

Snygg jacka. No homo! Du är verkligen min bästa vän. No homo! Alltså jag älskar dig. No homo!

Jag är så jävla trött på att leva i ett samhälle där män inte kan vidröra varandra. Jag är så jävla trött på att leva i samhälle där minsta känsloyttring ses som svaghet, som en sjukdom som ska botas, nej, utrotas.

Och alltså, jag fattar att det inte är vi straighta killar som drabbas av samhällets homofobi och sexism och jag fattar att en feminism vars viktigaste fråga är att män ska få prata om känslor i bästa fall är meningslös men jag tycker bara det är så sjukt jävla sorgligt att hälften av jordens befolkning inte ens vet skillnaden mellan att vara ledsen och att vara arg.

Män tar livet av sig för att de inte får, vågar, kan be om hjälp med sina problem eller prata om hur de mår. Det är en epidemi som bokstavligen dödar våra bröder och det värsta är att den är helt självförvållad och det är bara vi som kan bota den. Nittioåtta procent av allt sexuellt våld utövas av män men jag tror inte på dödsstraff och jag tror att i lösningen på det ena så kan det finnas ett frö till en lösning på det andra.

Jag tror inte att personliga förändringar kommer att leda oss till det postpatriarkala samhället men jag tror att personliga förändringar kan bidra till att göra existensen på den här planeten lite mindre pissig. För oss män men framför allt för er vi delar planeten med och även om det inte är slutmålet så måste väl ändå en mindre pissig existens vara värt att kämpa för?

Eller så här: alla åtgärder inom patriarkatet är per definition bara symtombehandlingar men vi kommer inte att krossa det här systemet i morgon och när symtomen bokstavligen är förlorade liv så måste vi behandla dem så fort vi bara kan. Det krävs radikala förändringar och omdanade av samhällsordningen men let's face it, sådant där tar tid och när män slår och våldtar och tar livet av sig själva och andra varje sekund som går så är varje sekund jävligt värdefull.
Fri vers (Spoken word/Slam) av kravaller
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-11 17:21Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Fy satan va bra ! Dundrande applåder.
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

kravaller