Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trana

Tranan flyger lågt
ängen sträcker sitt lena gräs som en landningsbana

På den smäckra fågelhalsen
vrider sig oroligt en älskades ansikte

Jag brinner jag brinner ropar fågeln
tallarna doftar täcke för dig att falla i

Är inte död är inte död ropar fågeln
för förtvivlans land har inga gränser mellan kroppar

Förvisad till mellan alltings liv
stryker sista flamman av äppelkind mot de levandes sömn

Tranan skrev med min hand i sin
att sakna någon är en gåva






Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-08-04 22:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Smärtsamt mellan raderna. blir berörd! Vackert på samma gång. vill inte att tranorna ska flyga tillbaka...vill att de ska stanna...tänker jag när jag läser.
2016-08-08

  petter rost
Nästan så att jag inte mäktar med mer än att citera två rader...

"för förtvivlans land har inga gränser mellan kroppar

Förvisad till mellan alltings liv"

så blir jag förvisad till den eviga frågan När lever, när död.

Och givetvis visar vår skrivarvän ismini hur livsvågen måste stå:
"att sakna någon
är både gåva
& börda".
Kan t o m vara giltigt om det gäller att sakna sig själv.

Du skriver en ofta gastkramande poesi – och så förödande vacker.
2016-08-06

  Respons VIP
Väldigt fin slutsats!
2016-08-05

  i af apa
sorgens ord
- en speciell klang.

att sakna någon
är både gåva
& börda
i mitt Land...

valet av tranan
är fint.

en vemodig fågel
som alltid får mig tänka
på urfågeln

i begynnelsen var livet
i begynnelsens afton
stod döden redan med från början,
tänker jag till din vackra
DIkt!
2016-08-05

  Stefan Albrektsson
En text fylld av sorg inför väntande död, där det är trösterikt att den beskrivs som en landningsbana i lena gräs och doftande talltäcke (och det gäller ju alla, förr eller senare). Diktjagets identifikation med och tranan är djup och känslofylld. Och som redan noterats är upprepningarna väldigt effektfulla. Mycket fint!
2016-08-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Trösterik dikt inför sorgen.
2016-08-05

  Stanley Rydell
Ikaros flygning?
"... skrev med min hand i sin"
påminner om Pia Tafdrups dikt Min mors hand. Tröst
2016-08-05

  S.A.I. Steve Lando
härligt ordbruk fångandes essensen
2016-08-05

  Nanna X
Tranans rytmiska rop väl fångade!
2016-08-05

  ULJO
Mycket bra
2016-08-04

    Lena Söderkvist VIP
Vackert och sorgset
2016-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP