Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormig

I det som då var min samtid,
min morgon och min kväll,
talade jag illa om min inre storm
Det som länge, länge upprepats
Skäms, skäms, tygla känslorna
Låt de inte explodera
Mycket bättre att
låta de implodera
I icke-lugnet och absolut inte i ron
Åtminstone inte för mig

I det som nu är min framtid,
inser jag att mitt alter-ego
bara ställde krokben för mig
När känslor svällt över gränsen
Och ångern över att ha blottat mig
Försökte jag desperat förklara,
varför jag från början förklarade mig
Fy skäms Jante-lagen som inte låter mig leva

Jag ska alltid säga vem jag är,
med ord, tankar och känslor
Ser de inte det genuina i stormen
Då kan de mig gott förbise
Ingen ska få mina koder
Kunna styra mig
Kasta mig
Eller hålla kvar mig

Bortsett från mitt jag,
och inte det där jävla exet
som jag själv skapade inom mig,
i form av mitt alter ego

Allt för att inte bli sedd som galen







Fri vers av Nimbus VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-08-10 14:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
starkt Nimbus!
2016-08-10

  Robin V
Mycket bra det här!
2016-08-10

  Valter Örn VIP
Det är alltför lätt att censurera sig själv. Man tänker kanske; vad ska de tro om mig nu när jag skriver det här. Särskilt när det gäller sex eller politik tycker man det är känsligt. När det gäller politik vill man inte få ovänner eller bli misstolkad. När det gäller sex tänker man att han är en man, dvs en mansgris eller fulgubbe. Men jag har lämnat sådana tankar. Det går inte att låta andras tankar och beteenden styra ens skrivande.
Bra skriftat av dig !
2016-08-10

  Kim VIP
Älskar verkligen den frigörande kraft som växer fram i texten här!
2016-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Nimbus
Nimbus VIP