Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lampskärmen

Min lampskärm som hänger i taket är grön och oval,
egentligen en lampskärm för skrivbordet, men vad gör det,
den svajar lite mot taket, en gräns mot nästa våning, där
Karin förhoppningsvis skonades från att höra mina sånger
viskande under gårdagskvällen, medan jag sjöng för
Herren. Nu när jag syns på fotografiet ovanför skänken,
där den ena lådan är fylld med papper, allehanda
pappersbråten, som jag mycket väl hade kunnat slänga,
men som jag har valt att behålla som minne från den tid
som flytt, årstider och filosofiska tankar om livet, så kan jag
väl få le lite också. Nu ligger jag utslängd på mitt överkast
och vilar, funderar över mina nästa steg, om jag har ont
någonstans, att jag vill fly till Schweiz eller Chicago,
skit samma i stunden, ta bilen eller flyget. Om det lyser
grönt eller om det kanske finns någon annan färg som
lyser av god hälsa och vigör...gult, rött eller beige.
Tänker på att det finns folk, som har gjort så fel, så uselt,
att man nästan borde slänga bort lampskärmen en gång
också, men den har sin charm och väcker inget direkt
förtret hos mig i alla fall.




Övriga genrer av frun
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-10 19:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten är bra och mångfasetterad! Mycket väcker frågor, som den mystiska Karin. Jag tycker om hur du använder ett ting (lampskärmen) som röd tråd i en reflektion!
Och så tycker jag om textens färger.
2016-08-12
  > Nästa text
< Föregående

frun