Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
historien går igen


nurnberg

talade med
en tjänsteman
på migrationsverket

det finns en familj
som inte fåt något boende
efter 29 dagar på europas vägar

men dom fick sängkläder
och ett besked
vi har inget för er

efter 4 veckor
i en 25 kvadratmeters stuga
sa frosten ifrån

vi var två familjer
som hjälpte dom med bostad
under vintern och sommaren

ingen ersättning från migrationsverket
vi har stått för kostnaderna

när vi begär att migrationsverket
ska ta sitt ansvar
möts vi av förakt
'
samma typ av människor
som hängdes i Nurnberg
verkar befolka migrationsverket




Fri vers av tom boreland
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-10 22:18

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Tack för din uppriktiga kritik!
2016-08-12
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland