Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagarna går

Som om tiden var oändlig
slösar vi med dagarna
lever i maklig takt
tittar inte på klockan
sover så länge vi vill
äter när vi är hungriga
kan fika ofta och länge

Vi går ut när solen skiner
dammtussarna väntar troget
inne i hallen
som en gammal hund
springer inte långt alls
städar gör vi en annan dag
när vi har lust att städa, haha

På verandan kan vi sitta länge
solen vandrar långsamt
bakom äppelträdets skugga
värmer en stund och sedan bländar
gömmer sig på nytt
bakom träden vid ån
eftervärmen stannar
i vinkeln vid väggen

Skymningen kommer tidigare
för varje dag mörkare
huttrar i den råa luften
det går åt en filt
om vi skall sitta ute länge
en fladdermus tar en tidig flygtur
en svart skugga bara
som svischar förbi

Dagarna går och vi
slösar med tiden
eller tar den till vara
det beror på hur man ser det
det finns inget som brådskar
det är enkelt att leva
tiden kommer framifrån.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-11 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP