Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De böckerna är viktiga

Jag har aldrig förstått varför man ska ha en bok, att skriva dagbok i.
En bok för att resume`ra de godaste rätterna i,
och en bok för att recensera böcker i.

Det kanske gör livet lättare.
För, att läsa böcker för mig, är Livets vatten.
Kan också vara så, att det är livets träd?
Arboe Vitae.

Så jag har en påse, fylld med låneböcker, för tiden som är NU.
Förberedelsens tid.
Förbereder mig, på att hösten skall komma.
Det kommer en hårdare vind, som blåser mot mig, när jag ger mig ut.
Jag säger Burr! Och så beger jag mig in igen.
I den trygga vrå, som kallas hemmets Sfär.
Enda nackdelen, det är för mörkt där!
Ingen sänglampa, har blivit köpt.
Men så mycket annat har hänt, och kostat på, (Med detta uttryck, menar jag endast positivt. ) Kärleken har kommit in i mitt liv igen. Och det verkar vara, en kärlek, av en helt annan sort, en som jag inte råkat på förut.
Vänlig, men bestämd, och ömsom rolig och skojfrisk. Vänligt och bestämt, har jag varit med om förut, men inte så positivt rolig och skojfrisk.

Ska ta en dusch, som så många gånger förut. Ändå känns det som om det är första gången, jag känner ett motstånd. Duschen känns främmande, men jag vet med mig, att om jag bara pallrar mig ditin, så kommer allting gå vägen. Då kommer alla problem, i världen, att lösa sig. Innan jag hoppar in i duschen, ser jag så mig, i Spegeln. En känsla, kommer för mig, som säger ATT, det är viktigt att jag tar en promenad. Promenadens gudinna, är det jag det? Jag tvekar, för jag vet att sängen är min tillflykt. Sängen, som ömsom är mitt mörker, ömsom är mitt ljus.

De böckerna, en känsla kommer för mig efter duschen.
Jag kan läsa Allt. Detta är givetvis inte sant. Men allt som jag lånat? Jag vill läsa allt, från naturupplysningsböcker, till roman, till barnsliga böcker för barn.
Jag är fri!

Ångesten tar vid. Varför? Jag vet inte. Ångesten är det enda hindret, här i världen.
För att jag vet, att även om ångesten tar vid, så kommer jag överleva!
Böckerna, i lånepåsen, har jag inte tittat upp och kikat på än, vilket överraskningsmoment, och det är vad jag lever för!




Bunden vers av Mim
Läst 173 gånger
Publicerad 2016-08-12 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim