Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blåser ur mun i öra

 

vi väger ord så försiktigt

blåser de ur mun i öra

 

över ditt vardagsrum,

köket, hallen

in mot sovrummet

där vi närmar oss landning

 

men jag vet inte nu,

för jag vet att du vet inte

 

våra plan rycker i luftgropar

och du ringer inte ikväll

 

och jag sjunker så lätt ihop

matt och punkterad

mot tyngdlagen

 

jag ville bara framåt

utan skuggsvansar

mot solen

 

pressar min längtan in igen

tillbaks där den började

 

tappar andetagen

sneddar mot golvet

men inte för djupt,

inte för djupt nu

 

och du pratar igen

och det är inte du,

inte bara du

 

det är jag som flyger och dyker

alldeles själv som jag gör

 

och jag mumlar något

om que sera sera

och du säger

\'ja, kanske\'

 

 




Fri vers av molly crayons
Läst 290 gånger
Publicerad 2006-05-11 01:11



Bookmark and Share


  Lola
Fantastisk ton. Så stillsam, så fylld av känslor.
Hela temat är skirt och innehållsrikt - att blåsa ord ur mun i öra... Det var länge sedan jag läste något så vackert.
Skuggsvansar - vilket bra ord!
Du målar metaforer som är oklyschiga och intressanta.
Den här sparar jag.
2006-05-11

    ej medlem längre
det är något (tjatar) med din röst i dikterna som fångar..jamensan du är bra!
2006-05-11
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons