Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Illustration av sensommarens tysta, vackra kvällar när man sitter och bara finns.


Bara här, mitt i natten

Molnen stryker
längst djupblåa skyn
Likt vågor,
som smeker oceanen

Dunklets slöja
Har sakta svept in

världen,

rummet,

tanken

och allt

Allt som finns inom och utan
Allt som är i kvällens

gåtfulla, klara stämma

Hettan och ruset
Svalnat bort
och skymningens tid
krupit fram

Denna tid, som vilar och vaggar
Mellan sommarens kvicka puls
och höstens slumrande, dova lugn

Det doftar av dagg,
sötflora,
och ren, kall luft


Minnen från dagen
Värmer i mitt hjärtat

Blicken lyfter
Andan lättnar

Inatt
är jag bara här


Mitt i natten...




Fri vers av GG
Läst 327 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-08-13 19:15



Bookmark and Share


  Henning Hson
Tummen upp!
2017-06-09

  ResenärGenomLivet VIP
En underbar känsla i din dikt...den andas lugn och ro...
2016-08-19

  Marita Ohlquist VIP
Underbara kvällar att njuta av!
2016-08-14

    ej medlem längre
Att bara finnas...i tystnaden...under nattens skyar. Underbart befriande...

2016-08-14
  > Nästa text
< Föregående

GG