Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkar - orkar inte

Jag skulle ladda batterierna.
Så är man pigg och alert och ett gäng andra adjektiv på det temat.
Genki as fuck.

Jag hade bra förutsättningar denna gång.
Inga resor.
Inga måsten.
Ingen stress.
Ingen specifik stress.
Jag hade tillochmed fått en extra knuff.
Extra momentum som jag tänkte att jag kunde spara till allting börjar igen.
För det är inget krön som skas över denna gång.
Inget som borde kräva det där extra momentumet.
Bara paus.
Riktig paus i två dagar.
Det borde man ju kunna hantera.

Men paus är en sandbunker.
Ett stort hav av friktion att ta sig igenom och ändå komma ut rullande på andra sidan.
Krön kräver kraft för att överhuvudtaget börja ta sig upp på, men kommer man en bit följer resten av bara farten.
Paus är en annan sorts tömmande av energi.
Sanden slukar all den extra kraft man kom med.
Paus kan man fastna i för alltid.

Konstant rörelse tar en åtminstone framåt...




Övriga genrer av pyre
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-14 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pyre
pyre