Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en bön om din hjälp

om du letar efter en kyrka
vars främsta representant
alltid tar sig tid att protestera
varje gång något avskyvärt inträffar
kommer du att bli besviken

ingen människa
kan leva upp till ett sådant krav
i en värld där så mycket ont ständigt händer
så mycket mer ont
än vad som nånsin når fram till dina öron

men om du letar efter ett samfund
vars medlemmar försöker hjälpa till 
där de orkar och förmår
trots sin ofullständighet
trots att det blir fel ibland
så kommer du nog finna
fler valmöjligheter än du först anar,
även utanför din egen religion

och om du beslutar dig för att välja
att hjälpa oss ofullständiga
som trots all ondska väljer att kämpa
hoppas jag du upptäcker
att vår värld även är full
av osjälviskhet, befrielse och medmänsklighet

 




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-14 08:36



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jaa...det är så skönt att veta att det finns människor som bryr sig...och ingen är felfri, det är därför vi behöver varann...
2016-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)