Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väga orden på guldvåg

Man måste väg sin vrede på guldvåg

säge Aase Berg i SR1 den 14/8 2016

Ja det är väl bra

Men jag ställer mig själv en fråga

Hur väger och mäter mottagaren

budskapet som är vägt av en annan person ?

Är det gyllene ord för denna ?

Vilka åsikter man än uttrycker

finns det alltid andra som inte samtycker

Man kan också tyda uttrycket

som att det har blivit

ett ängsligt samhällsklimat

och att man därför känner sig tvungen

att censurera sig själv

för att inte röra upp i det damm

som lagt sig




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-14 19:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Kloka ord, väl vägda. :)
2016-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Intressant det här!
Samma ord kan uppfattas olika beroende på person och omständighet.

2016-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP