Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grattis på födelsedagen min älskade dotter


Lejondotter

Till min älskade dotter

 

Nu har du vuxit upp, 21 idag du fylla
blivit stor, klok och mera vis
din lejonmantel har du nu växt i
på din skuldra bär du din krona

Jag minns så väl din ankomst 
din nyfödda blick redan då så stark och drottninglik
hur du tog oss alla med storm
sedan den dagen var inget mera sig likt

Genom åren du har oss utmanat
en och annan klös, riv och bit har det blivit
men mest har ditt stora hjärta kärlek oss givit
högt har du burit den stora fanan precis som det ska vara
när man är född i de vilda djurens skara

Nu du blivit den lejondrottning du ska vara
genom att utmana dina rädslor och utsatt dig för fara
de gåvor du fått som mod, klokskap och vishet
får du nu i din ryggsäck tryggt bevara

En lejoninnas mantel blev din klädnad
endast för en drottning att varsamt bära
nu är kronan din, bär den väl älskade dotter min.

 

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 694 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-14 21:00



Bookmark and Share


    snöö
Fina ord till det finnaste. Känner igen bilden av en lejondotter...
2017-08-10

    Oprofessionell
Vilken fin hyllning! Det finns ingen vackrare kärlek eller band än det mellan mor och dotter
2016-08-15

  Zandor
härligt...
2016-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund