Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ofta är det som att måla. Gärna abstrakt. Eller surrealistiskt. Då blir jag nyfiken. Vad menar jag?


Blå svit

Jag vill att du tar allt det blå
lägger ut det på instagram
bryter en bit först
du måste suga länge
blått är hårt och
aningen salt

blått som vänder sig ut och in

och du bara skrattar


Trägen, jag menar naturligtvis
trä gen
den som slagits på
redan i moderlivet
och förklarar varför du
föddes till stol

att inte tala om din gångart
stolgång ?
nu har du
den där minen igen: trämask


Hålet har sin egen ergonomi
och svalflykt
samt obeskrivliga syntes

massan av massor oräknad

du syns på långt håll
hålslagen av skörheten
i livstycket


Enfant terrible i terrinen
fruktansvärda ungjävel
med huvet i soppskålen
hallååå
det pågår en verklighet av stål här
smält stål rinner ut och genom
höga vågor
ännu högre vågor
jag vågar verkligen inte
se in i de tomma ögonen
när skålen krossas
av ropen på hjälp
hallååådårå


Det räcker så
så räcker det
mig sin räcka
av längor
sitt räcke att
så fasthålla
det som räcker
längst







Fri vers (Fri form) av lena köster
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-15 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lena köster
lena köster