Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjuvlyssna nu del 2

>>Aj>>. Hur mår egentligen Natasja. Samvetskval
över att hon vet att hon har problem med mjälten,
att den är svullen, illamående utan någon större
aptit, hon har lite temp, känner sig lungsjuk
med lite torrhosta. Idag ska hon gå till läkaren
för att se om hon kan lyckas övertyga om antibiotika
mot mjältbrand. Av plågor ligger hon och pratar med
sig själv, lite smått tokigt, tycker hon själv. Pigg igen,
så önskar hon bli. Måste nog slå näven i bordet för att
få gehör, dock försiktigt.
Vafasiken kom sporbakterien från? Hela chassit fullt
med fågelavföring. Hennes katter Lorry och Svinto
verkar friska. Hundar och katter är ofta inte så känsliga
för Bacillus anthrasis utan kan läka ut, till skillnad från
fåglar och boskap. Det skrattar Arnoldas åt.
>>Jadu Natasja, hoppas läkaren inte är ett fä
med försumlighet även för denna gång.>>
Sommaren har därför inneburit vila och sömn,
lite bad med dåndimp under solen så att hon istället
lagt sig i hängmattan under ett skuggigt träd och
vaggat mot trädkronan. Sjungit några sånger,
Eva Cassidy och Van Morrison, hennes favoriter,
där på täppan vid det röda huset intill åkern, på
andra sidan ligger ett stort vitt hus.
Om Natasja har lite av det skandinaviska karga
från Norden att hon kan roa sig själv, att hon inte vill
prata så mycket, helst inte säga mer än nödvändigt
och istället satsa på att planera för att doktorera.
Arnoldas är lite putt över att hon ligger och sover
under förmiddagen, nästan att hon känner ångest
över att hon inte hittar på så mycket i dagsläget.
Man måste vara någorlunda ödmjuk och stå ut,
vad ska hon annars göra? Ja visst, som Märta,
läsa litteratur på engelska och tyska. Jenny Erpenbeck
"Aller Tage Abend" och Paul Auster "The New
York Trilogy", varför läsa utländsk skönlitteratur
på svenska egentligen? Helt meningslöst, så Natasja
blir glad en stund och då ler även Arnoldas.
>>Nu har du det väl bra, vá?>>
Hon har också skrivit på om allegorier, nästa
steg är formalism med fokus på lingvistik.




Övriga genrer av frun
Läst 228 gånger
Publicerad 2016-08-15 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun