Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Förklaring, om nån önskar. Ett kärlekspar so far. Men allt är ohjälpligt slut. Han vet det efter den här natten. Vet det när han ser henne sova. Ingenting kvar mellan dem. Fast de betedde sig som om. Men Han ska gå nu. Medan hon sover. De kommer inte at


En annan början

Redan från början. Det finns
en annan början.

Hon sover naken
i framstupa sidoställning.

Det lilla mumlandet
synligt mellan benen.

Redan från början
en synlighet. Som om.

En tidigare början
som om inte synligheten.

Genomsyrlig smakar han
sin egen tunga. Från början.

Hon lämnar en doft
som om. Men senare.

Den synliga syrligheten
i mellanrummen.

Fågelfasa. Glasrutans
ogenomtränglighet.

Förgäves den fasan
att falla så handfallen.

Han tänder en cigarett.
Ser på. Som om. Fågel.

Lakanen liknar Edelmanns
papperskonst. Som om.

Hon lämnar en syrlighet.
Lakanspapperskonst.

Hans torra läppar
mot hennes fuktiga.

Det fanns en tidigare början.
En annan början.

En början till början.
Före den syrliga synligheten.

Den nu synliga syrligheten.
Glasfönstrets ogenomtränglighet.


Han släcker fimpen.
Torra läppar. Som om en fågel.


Ord har tre bokstäver.
Ord hopsydda innanför torra läppar.


Bilden av bilden. Det händer
inte på riktigt. Bara i verkligheten.

Redan från början bilden
av det syrliga mumlandet.

Som om det någonsin.
Orden hopsydda innanför.

Hennes ögon av glas
när han kastade sig mot dem.

Till golvet föll fågelfasan, vinglös.
Fimpen ryker. Som om.

En tidigare början. 20 år sedan?
Ordens sönderfall golvsmulor.

Lakanspappersbild. Fågelglas.
Orden utfasade. Torra läppar.

Kuken reser sig mot ingen alls.
Han står där. Handfallen.

Papperet vitnar här





Fri vers av lena köster
Läst 305 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-17 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lena köster
lena köster