Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håller mig frisk !


Påväg Opp!


Vill kunna klara,
trots att det är svårt,
den värsta fara !
Vill, ju, rädda vårt
trogna band, rara !

Allting är ett Spel.
Man missar, ibland.
Å, då blir det fel!
Tungan bits av tand!
Fast, man vill va´ hel!

Tror att en enda
kan bli ens egen.
Det kan, ju, hända
han är enträgen -
å se mig -- tända !

På olika sätt ---
jag håller mig frisk.
Skiljer fel från rätt!
Det är ingen risk
jag dör, rätt å slätt !

Skall ta mig ett dopp
i Sanningens Hav,
befria min kropp
från lögnernas krav, -
- långsamt ta mig opp !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 479 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-08-17 16:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Gillar verkligen sista versen...den är som pricken över i:et...snyggt...
2016-08-19

  Åsa Njunjes
Riktigt bra om det som landade hos mig som kämparvilja.
2016-08-18

  bumerang
Du skriver om nåt viktigt.
Det är en sak.
Men du skriver så poetiskt.
Måste läsa om.
Ditt intellekt är härligt rörLigt
2016-08-17

  KattenKin VIP
Ja, det mesta är ett spel, men man får försöka överlåta det åt andra och gå sin egna väg. Hitta nåt som känns sant och riktigt. Fina rim och hoppfullt slut.
2016-08-17

  överlevaren VIP
Fart och fläkt i orden!
2016-08-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Livsbejakande diktat om upp- och nedgångar, i superbra rim!
2016-08-17

  ULJO
Fint att ha dig tillbaka
2016-08-17

    Dan Myrbeck
Välkommen tillbaka!

Fastnar särskilt för sista strofen.
2016-08-17

    ej medlem längre
Sanning och lögn färgar livet och rubbar vårt välmående. En balansgång på smal ribba stundtals.
2016-08-17

    ej medlem längre
Ja det gäller att hitta rätt bland allt som förvillar, men av misstagen lär man och blir vis.
2016-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf