Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snygga tjejer

Någon gång måste jag bli en snygg brudjävel med butikens fulaste Zara-klänning under armen
inne i krämbalansen på Hamngatan
Vill visa att jag kan bära vad som helst

Vill ju bara bli en stockholmare från småstan
med slingor i ögonen och flackande blick
En blick som säger att jag inte har tid med det här
Vegobrunch, space buns, ekologiskt
Snygga tjejer dricker kaffe utan mjölk

Stygga tjejer bär chokers och suspenders
Vill vara stygg på natten men prinsessa på dan
Mitt liv stavas Chardonnay men har tid att vara smal
Somnar naken i en A-kändis soffa
Vill bara läsa skitlitteratur och prata om attraktionslagen

Någon gång måste jag bli en av alla tusen
snygga tjejer med overkneestövlar som aldrig hasar ner
inte ens
när klockan är 5 över 5 och himlen spricker över Västerbron
som mina ögon spricker upp i blod
Måste testa att tacka ja till livets heroin
Måste testa att leva i klyschor




Fri vers (Fri form) av Alice Elisabeth
Läst 820 gånger och applåderad av 36 personer
Utvald text
Publicerad 2016-08-17 21:54



Bookmark and Share


    mögel
liksom cool text. definitionen av cool. både det du skriver om, att du skriver om det och hur du skriver om det.
2019-05-08

    mögel
liksom cool text. definitionen av cool. både det du skriver om, att du skriver om det och hur du skriver om det.
2019-05-08

    ej medlem längre
"du tror att du vet vad du tycker" som Karin Falck en gång skrev. aktuellt än vad det verkar.
2016-10-02

  juliamaria
Bäst är den som är sig själv. Kram!
2016-08-29

  objekt3
https://www.youtube.com/watch?v=gXcDmqd9U3A

2016-08-25

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Snygg upptakt och skön dikt.
Jag antar att du snart kommer underfund.
med att du duger som du är..
Ha de bra. TBG.
2016-08-19

  Zandor
du är redan där... ;-)
2016-08-19

  Gunnel Eriksson VIP
Oj, en råsop mot klyschorna och
allt modernt. Inte lätt att leva upp
till idealen. Bra.
2016-08-18

  notsomad
Kan riktigt känna pulsen. Så snyggt fångat och skön ironisk ton. Gillar sista meningen..testa att leva i klyschor
2016-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Alice Elisabeth
Alice Elisabeth