Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anm: Det började så vackert men sen bar det av ut på sanningens hav. Texten bara kom och jag saknade roder


Samtal i en park

Ett blyertsstreck blir till en strandlinje
siluetter av berg och skog skuggas fram
skissblockets lite skrovliga yta känns mot hans hand

Genom pennan förmedla det han kan
ta bort det han inte vill ha med
på pappret växer det fram

Men bilden är ju inte riktigt sann.

-det struntar jag fullständigt i
det här är ju min terapi
i bilden finns bara jag således inga vi

-tro inte att du är så unik
samma sak gäller för många av oss
exempelvis
vi som sysslar med musik

det räcker om det passar mitt öra
ljudkulisser för alla
kan åtminstone inte mig förföra

-med min penna blott skriver jag
men till skillnad från er
ser jag helst att läsaren tar in det med behag

det är mitt jobb
skriver texter
sysslar mest med reklam

-aha du är en gam
en sån där som tjänar pengar
på att skriva
usch fy fan

men även du är ju ledig ibland
då kan du ju skriva och leka
inte sant

-nej då gäller helt andra nycklar
när jag är ledig
ägnar jag mig åt motorcyklar






Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Strömstedt
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-18 06:42



Bookmark and Share


    Sanna R
Tänkvärt och vackert.
2016-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Läste din text med behag!
2016-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt