Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mor har berättat, jag var inte född


Heja mormor!








Prästen i byn bad om pengar till en familj
som behövde hjälp till den stundande julen

saknade pengar till mat och barnens julklappar

mannen missbrukade sprit
det var inte alltid han kunde arbeta

kvinnan tog alla jobb hon kunde få
för att försörja familjen

morfar sa nej

mormor gömde lite pengar i förklädesfickan
följde prästen ut på trappan

gav honom pengarna
när morfar inte såg det

Heja mormor!




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2016-08-19 12:35



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint och hjärtevärmande om din godhjärtade mormor!
2016-08-22

  lila fjäderblomman VIP
En fin berättelse och en fin mormor!
2016-08-21

  Ess VIP
heja mormor<3
2016-08-21

  Respons VIP
Jag säger som du; heja mormor!
2016-08-21

  M.Eta
Fint gjort av mormor, fin text.
2016-08-20

    ej medlem längre
Så glädjande, ljust att få ta del av!! Håller med om sista raden! :-) Det verkar vara en fin mormor.
2016-08-20

  Ingrid Trolle
Fin och ömsint mormor
2016-08-20

  Gunnel Eriksson VIP
Bra berättat.
2016-08-20

  överlevaren VIP
Varmt lägger sig texten och orden når hjärteroten!
2016-08-19

  Blomma-Stjärna VIP
fint beskriver du svårigheterna som finns i alla samhällen - att vi ska hjälpas åt, och din mormor hade den känslan av solidaritet - heja mormor!
men inte alla vill bidra med det lilla de kan - var morfar kanske arg på att mannen missbrukade sprit? - alkoholism ansågs inte vara en sjukdom, förr, så en suput var helt enkelt en "dålig karl"!
2016-08-19

  ResenärGenomLivet VIP
Ibland måste man följa sitt hjärta som mormor gjorde...
2016-08-19

  louisegirl
Fin mormor med hjärta av guld
Fint förmedlat!
2016-08-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Väl vald rubrik! Jag hejar på mormor, för hennes medmänsklighet!
2016-08-19

    Dan Myrbeck
Instämmer.

Det som det på en tär,
uppvägs av glädjen
att vara humanitär.
2016-08-19

    ej medlem längre
En mormor med hjärtat på rätta stället!
2016-08-19

  Niliboy
Ja, vi måste ömma om de fattiga utsatta!
2016-08-19

    ej medlem längre
Fint gjort av en ömsint mormor!
2016-08-19

  KattenKin VIP
Heja mormor säger jag med, så fint att hon tog egna beslut, kanske inte så vanligt på den tiden!
2016-08-19

  Solstrale VIP
Fint berättat med vördnad och respekt! men smärtsamt att det var så för mormor din!
2016-08-19

  Marianne Räf
Jyst mormor !! :-)
2016-08-19

  Rise Little One
Underbar mormor! Heja heja mormor!
2016-08-19

  Öknens Ros VIP
En sån snäll mormor. Pengarna kom säkert väl till pass.
2016-08-19

  StinaJ VIP
Vilken toppenmormor med ett hjärta av guld.
2016-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP