Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om farbrodern är död


Futurum


Tiden i tunnelbanan är punktlig. Hur skulle det gå?

Den reser till nästa hållplats och man minns den förra som igår med klockan på stationen och tavlan med ankomst och avgång för tågen.

Den korta och långa visaren visar timme, minut och sekund. Tiden går fort och det är bra med tempo.

- Sinka inte farten. Allt sinkande är ansträngande.


Så sitter man där och tittar ut genom tågfönstret och funderar med öppna blickar.

På farbrodern Lennart som cyklade på skogsstigar och sjöng Bereden väg för Herren. Trodde han att han var allsmäktig?

Futurum och framtida tyngd. Om farbrodern kom till Pärleporten? Vad fick han då för svar?

Här finns inga cyklar och böner hjälper inte för dem som syndat utan att kunna erkänna det.

Finns det bärs och korv då? frågade Lennart som blivit av med sin ölkagge.







Övriga genrer av frun
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-20 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun