Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kort betraktelse över glesbygden.

Stegen står lutad mot väggen
Hur länge?
Vem steg upp mot skyarna senast?
Färgen har regnat bort.
Men ändå står den där,
Trotsar tiden som går.
Här har världen stannat upp och vilat.
I 60 år.
Då var telefontråden och elledningen senaste nytt.
Någon målade sin dröm på väggen.
Pumpade upp nya krafter ur brunnen
Gräset kysser benen på stegen
Träet hukar sig för solen som bränner dess pigment.
Jag hissar upp bilens fönster och rullar sakta ut ur det vemodiga fotot.
Hoppas dom älskade varann till sista andetaget.




Prosa av Figge
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-20 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge