Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min fantastiska mormor!







En ung, förtvivlad mamma
bad mormor ta hand om hennes lilla flicka
eftersom hon själv var döende i galopperande lungsot

pappan försvann när graviditeten var ett faktum

morföräldrarna vägrade ta hand om sitt barnbarn
eftersom det var en oäkting

mormor tog hand om barnet
som om det var hennes eget


några dagar senare fick hon besök
av allvarliga, välklädda herrar

de ville ha hennes namnteckning på ett papper
där hon lovade att aldrig begära ersättning av kommunen

mormor skrev på
det handlade inte om pengar

Heja mormor!




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-08-22 10:02



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Tur det finns de som kan stå emot och ha hjärtat med sig.
2016-09-01

  Eila
Vad deprimerad jag blir. Morföräldrar är det inte mormor

Syftningsfel
2016-08-29

  Karina"Kia"
Underbara kloka Starka mormor..det va ju inte pengar det handlade om,utan nätverkets yttersta att kunna ge sitt barnbarn en framtid tillsammans ..eftersom barnet tillhörde de med kärleken som barnet blev till av ...

Livets liv är och va svårt då..kan nog även vara så nu mera också..om man tänker efter!

Bra skrivet och med kärlek!
2016-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Så gott att läsa om en sådan fantastik människa...
2016-08-27

  i af apa
vilken mormor
att brås på!!
2016-08-25

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Skön dikt med tanke på dagens känslolöshet.
Ha de bra. TBG.
2016-08-24

  Ess VIP
<3wow, underbar mormor<3
2016-08-24

  KattenKin VIP
Vilken fantastisk kvinna, heja henne!
2016-08-23

  aol
Underbart av mormor blev så berörd.
2016-08-23

  Blomma-Stjärna VIP
det gör gott att läsa om en sådan kvinna - din fantastiska mormor!
2016-08-23

  Maria Sundelin VIP
Det är det kärlek handlar om
Kramar
2016-08-22

    ej medlem längre
Så fin mormor du haft!
Hur skulle det blivit utan henne?
2016-08-22

  överlevaren VIP
Ett hjärta av guld!
2016-08-22

    ej medlem längre
bravo din mormor!
2016-08-22

  Eva Helene VIP
En kvinna värd all hyllning och respekt för sin oegoistiska hållning och empati. Gripande och fint om en kär mormor!
2016-08-22

    Dan Myrbeck
Instämmer!
2016-08-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Hårda tider förr och även ibland nu. Mormor är värd all respekt!
2016-08-22

  Marja-Liisa Koski VIP
Om alla var som din mormor skulle världen se helt annorlunda ut idag!
Varm kram!
ML
2016-08-22

  Anya VIP
Men så fint. Är säker på att mormor ser din hyllningsdikt.
2016-08-22

  Niliboy
En godhjärtad mormor å sluga kommun!
2016-08-22

  StinaJ VIP
En fantastisk kvinna, denna mormor.
Jag instämmer i textens sista rad
Heja mormor !
2016-08-22

    ej medlem längre
En stark kvinna var din mormor, värd beundran och respekt.
2016-08-22

  Öknens Ros VIP
En fantastisk handling gjord av kärlek.
2016-08-22

  Zandor
gillar din mormor...
2016-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP