Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Renommésnyltning

Var man än går och handlar; i apotek, Akademibokhandeln eller Ur & Penn

så får man alltid en fråga om man vill bli medlem

Man har god lust att svara något dräpande; men man avstår

Man kan ju fråga sig ; medlem i vad?

Det var ju ursprungligen "medlemsägda" företag

med anknytning till arbetarrörelsen,

t.ex KF, Folksam och IC som erbjöd medlemskap

som kunde ge en viss återbäring och visst medinflytande

Nu har alltfler privata företag hakat på denna idé; att vara medlem

Man är ju inte medlem, utan en sorts medlem i deras bonusklubb

Det finns ett uttryck inom marknadsekonomin

som heter renommésnyltning; och man kan gott säga

att den här idén snotts från den kooperativa rörelsen

 

 

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-22 12:59



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Helt sant och visst! Man blir matt av detta tjat!
2016-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP