Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Via hjärtats lönnportal.


En annan väg ut


Böljegång i Nådeträsk.
Slöjor faller från träden.
Vanskligt, slöt sig Tiden
runt våra ömma lemmar.
Begravningarnas sparda
tårar förvarades i små
ämbar av gammalt silver.

Andas torr sommarluft;-
lungornas blåsbälg ger
liv åt elden, -- men
mitt Inre undkommer
de smittande lågorna,
som tar en annan väg ut -
via hjärtats lönnportal.

Kapital av känslor
ger näring till Själen -
å lugnande toner av
sommarregn faller mot
Minnets Rum å
gutsen glöder i
Längtans Trafik ...

Min döde mans Ande
viskar sömn till mitt
vänstra öra, å jag faller
in i en dröm, där vi
ser varandra bortom
död och tid å sen sker
Omvälvande Ting..., då

jag vandrar i Koma ! ,,,,-






Fri vers av Marianne Räf
Läst 436 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-08-22 16:29



Bookmark and Share


  Eila
Marianne du skriver så konstigt. Det skall vara "tårar bär ämbaren"
2016-08-29

  Tor-Björn Gustavsson VIP
"Böljegång i Nådeträsk" en skön början på
en omvälvande dikt. TBG.
2016-08-28

  ResenärGenomLivet VIP
Alltid viktigt att ha alternativa utvägar...bra skrivet...
2016-08-27

    Dan Myrbeck
Grattis till

MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA

!
2016-08-25

  överlevaren VIP
Mästerligt ordat!
2016-08-24

  ULJO
Tillbaka i gamla hjulspår med distansen. Älskar din finess
2016-08-23

    ej medlem längre
Wow vilken text. Sprängfull av känslor och vackra ordflätor. Du är en Mästare Marianne, jag lyfter på hatten för dig!
2016-08-23

  KattenKin VIP
Oj vad vackert! Många poetiska pärlor och underbara stråk. Applåder!
2016-08-23

  Jeremiel
Blandningen av yttre och inre verklighet får mig att svepas med!
2016-08-23

  Blomma-Stjärna VIP
ja, ett kapital av känslor ger näring åt själen!
fastnar för "i en dröm där vi ser varandra bortom död och tid och sen sker Omvälvande Ting"
- originell och elegant text
2016-08-23

    ej medlem längre
Väldigt fint diktat!
2016-08-22

  Marita Ohlquist VIP
En helt fantastisk text!
Läser och läser om.
2016-08-22

    Jag är fan större än Sartre VIP
Fan, vad snyggt skrivet av dig! Gillas verkligen av mig!
2016-08-22

    Dan Myrbeck
Annorlunda och bra - fastnar särskilt för:

Begravningarnas sparda
tårar förvarades..
2016-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf