Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstglädje

 

Jag ser att träden

dansar pardans med vinden

de ser så glada ut 

dansande bland virvlande

färgsprakande konfetti

 

De fångar liv ur hösten

som björnen i blåbärsskogen

 

När regndropparna

snart blir för kalla 

går träden liksom vi i vila

i vetskapen om att tiden kommer

då Kung Bore strör ut snörosor 

och klär livet för en stund

i skimrande oskuldsvit förväntan 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-08-23 21:06



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Woaw! Så vackert skaldat med poetpenseldrag du skriver/beskriver!

Njutvacker som gör hösten in till vinterns skönhet!
2016-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint och positivt...
2016-08-27

  Alysse VIP
Varmt och stämningsfullt
skrivet om höstens
ankomst för att
slutligen övergå
till vinter
så fint
2016-08-24

    Dan Myrbeck
Så fin!
2016-08-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Höstens färgsprakande uppenbarelse diktar du målande om.
2016-08-24

    ej medlem längre
Vackert målar du orden med höstens skönhet.
2016-08-24

  Ingrid Trolle
Härlig höstdikt
i virvlande dans.
Vackert och måleriskt
som en tavla i underbara
färger
2016-08-24

  Nils-Robert
Att skriva dikter om naturen är i regel ganska svårt men här har författaren lyckats med bravur.
2016-08-24

  bumerang
Stämningsfullt.
Hösten blir så glad i din dikt. Känns som jag vill dansa med löven.
2016-08-23

  aol
Jättefin höstfint gillas mycket.
2016-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP