Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE VISASTE MÄNNISKORNA

Nobelpristagare till exempel, kan inte

göra ett grässtrå och sätta

livsgnistan till,


men människan är ändå experten som

kan bortförklara Gud och Hans

Skapelse,


som ett verk av Honom; hon TROR på

slumpen i stället. En utveckling

utan hjärna, utan visdom.

---

Bibeln: "Gud låter sig förstås genom

sin skapelse, så är du då utan

ursäkt, du människa".




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 122 gånger
Publicerad 2016-08-29 03:55



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Öknens Ros, hon är det vedertagna uttrycket för Människan i allmän mening. Det innefattar både hon och han. Mvh/S-E

2016-08-29

    Lars Gullberg
Du är nästan pervers i din fanatism. Man blir illamående av dej. Din bedrövliga människosyn här påverkar såklart hela poeter. Se
2016-08-29

  Öknens Ros VIP
Varför är människan alltid en "hon"? Vart tog "han" (mannen) vägen?
2016-08-29

  Onomatoprofet VIP
Du tar iallafall priset som den som upprepat sina texter flest gånger.
2016-08-29

  Staffan Nilsson
Det är inte Slump mot Gud.
Att det regnar i Stockholm nu på morgonen är inte slump.
Inte heller för att en gud har beordrat det.
Allt sker i god ordning.
Att du predikar är inte heller en slump.
Men det beror inte heller på att gud har beordrat dig.

2016-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld