Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själ på väg.


Räven i lunden


Det gick en räv
i lunden. Den
hade kanske halva
livet kvar å
såg, rätt, nöjd ut.

Exotiska dofter i den
ljumna Skymningen.

Nosen var svart,
tungan skär, tänderna -
vassa, - vita som snö. ---

Pälsen var röd, som det anstår en räv !

Vackra dahlior, penséer å
sidengräs utsöndra´ Mystik.

Jag såg räven !
Den slank in mellan
nåra träd å var,
sen, försvunnen --
-- för min blick..

Var, var den, nu ?
Påväg, -- i Livet ...
Precis, - - som jag !

¤ Nedräkning blivit Uppräkning ¤...-






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-29 09:56



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Fin liknelse, härligt berättat!
2016-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf