Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar nedskrivna vid Colosseum om människan nu som då.


Blodet var en gång vackert.

Blodet var en gång vackert.
Det flödade nerför gator och torg,
hyllades av människor som
bevittnade dess färd.

Morbiditet, benämns det som
idag.
Förr, ett spektakel för folket
att bevittna.

Ack, är denna sanning sann?
Morbiditet har enbart skiftat
form.

Förr, verklighetens blod flödade fram.
För ögat själv att se.
Idag, vi bevittnar blodet på avstånd.
Skärmen som skiljer oss från den skrämmande
verklighet.
Verklighet, som fascinerar oss så.




Fri vers av Midnight
Läst 370 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-29 20:31



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Människor förblir människor.
2017-01-15

    Flikkan89
Morbiditet är nog djupt rotat hos oss alla. Det som egentligen är "fel" är något som fascinerar.
2016-08-30

    Bergenskristall
Människan har alltid varit den samma i sin natur. Bara vår omgivning som har förändrats.
2016-08-30

    ej medlem längre
samma varelser, annan tid. enda skillnanden ä att vi idag ha dasspapper å kreditkort å så kallad demokrati
2016-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Midnight
Midnight