Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett improviserat makrillfiske


sommardikt

vi drog de sista länkarna
nordväst Malö
lä för sydosten

vi gick hem
genom malösund
vinden skiftade
mot ost

vi såg en Nisse
i en plasteka
få makrill
på spö

vi hängde i
två dörjer
16 makrillar
'på hemvägen

tornado och jag
vräkte i oss
fileer ikväll

två stora makrillar
till frysen
för gravning

jag vet vem
som blir glad




Fri vers av tom boreland
Läst 393 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-29 22:12

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KristinaE
Gott att läsa dina go' rader om fisk
Vacker
2016-08-31
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland