Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ferlins dotter

 

Går i en trappa jag gärna minns

mellan våningar av vimmel

går till ett fik som ännu finns

under stadens öppna himmel

tänker att du, med en sten i din hand,

finns vid sjön, med din älskade pappa.

Det tror jag du gör, och minns ibland,

en lek i Centralens trappa




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-02 08:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mästerligt! Jesus ler åt din fåfänga Larzzzzzz!
2016-09-25

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
undrar hur man ska uttala namnet Larz? Jag försöker och det låter som jag kommer från tandläkaren och har bedövning kvar i halva tungan....

2016-09-03

  Larz Gustafsson VIP
LARZ heter jag.
2016-09-02

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det var en fin dikt, men just en dikt och inte så mycket sanning i av kända skäl.
Men om du hade skrivit en dikt om en poet som kommer till stockholm och känner sig ensam och då går hen till cafe gråmunken i gamla stan och sätter sig med en fika på nedre alltså källarvåningen, och då träffar hen några andra poeter som också sitter där, då hade det varit inte bara en dikt utan en dröm och en framtidsvision. Joho.
2016-09-02

  Nils-Robert
Ja det blev fröding/felin stuk på den dikten. Jättebra diktat.

Nej Lars, det finns ingen Central i Filipstad heller. Det är en dikt Lars.
2016-09-02

  Larz Gustafsson VIP
Ferlin hade vad jag vet inga barn.
2016-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP