Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livslögnen

Bit för bit
faller den bort
Som sprucken cement faller
bort från en hård yta
och krossas till smulor mot marken

Ser du att vi lever
i en illussion
I en livslögn
Vad händer med dig
om du erkänner den?

För mig blev det tomt
Vad ska man leva för?
Men det är kanske det som är meningen
med livet
Att hitta meningen i tomheten

Det är ensamt
Ingen ser
Alla lever sin lögn
och jag hamnar utanför
Som en fest jag inte var bjuden på

Men du
Du som ser mig
Som fått din lögn avslöjad
Kom, anslut dig
Till min ensamhet där du alltid får plats




Fri vers av Ida C Nilsson
Läst 312 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-03 21:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Lögnen består i att Gud inte finns.
Jag trodde på den lögnen i många år.
2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Ida C Nilsson
Ida C Nilsson