Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkarnas strejk är legitimerad enligt "Ed av Hippokrates".

 

Ed av Hippokrates.

– Det är en ed som innehåller moraliska skyldigheter av en läkare i sitt yrke. Det tillskrivs Hippokrates, läkare i antikens Grekland. Många av principerna i denna ed är giltiga idag som tystnadsplikt eller förbud av intima relationer med patienter. Andra är kontroversiella ämnen, såsom förbud mot abort eller eutanasi.

 

Vid många universitet talar fakulteterna för medicin utexaminerade i slutet av avslutningsceremonin av den akademiska cykel Ed Hippokrates:

 

"Jag svär vid Apollo läkaren Asklepios, på Higea och universalmedel och alla gudar och gudinnor, de tar som vittnen, att jag kommer att uppfylla detta löfte och hans bud, eftersom det hjälper mig och tvingar mig att:

 

Att respektera en som lärde mig denna konst precis som mina egna föräldrar, att dela med honom varför jag tillhör och att ta hand om det när det behövs; att betrakta dem som bröder och ättlingar för att lära ut denna konst, om de önskar, utan skyldigheter och betalas.

 

För att vidarebefordra detta till min sons Arts lärors min endast master söner och de anhängare som svor efter läkarnas vana och ingenmansland.

 

Så mycket som det hjälper mig och tvingar mig till, min kontraindikationergöras enbart till förmån för patienter och bra skick att vakta all skada eller våld.

 

Jag kommer inte att förskriva ett ämne med dödliga effekter, även om jag får frågan, och inte heller gav jag några råd i detta avseende. Jag kommer inte att ge en kvinna ett misslyckat rättsmedel.

Heliga och rena jag kommer att bevara konsten och jag leder hennes liv.

 

Jag kommer inte klippa personer arbetande under stenen från opera, men jag lämnar detta till dem som gör detta hantverk.

 

I några hus som du anger, jag kommer göra det endast för nytta och välbefinnande av sjuka, jag kommer att ta ifrån någon skadlig handling och intim kontakt med kvinnor eller män, med Freeman eller slavar.

 

Vad jag ser eller hör du under behandlingen jag ska hålla hemlig, eftersom här tystnaden är en skyldighet.

 

Om du observerar denna ed och jag kommer inte trampa på liv och min konst att njuta av ryktbarhet och respekt hos alla människor. Om jag förråda mened, sedan bli motsatsen."




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-04 09:52



Bookmark and Share


    frun
Att straffa en patient med våldtäkt och döden ingår väl i det rituella.
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP