Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


September - ett destillat.

September. Nu vill jag samla ihop alla trådarna till mitt liv och en gång hålla dem i min hand, jag somnar på natten och drömmer om att vakna i min fulla kraft igen, som för tjugo, trettio år sedan, och ta ett sådant kraftfullt grepp om tillvaron.

September i livet. Jag vaknar och kliver omtöcknad och yrslig ur sängen, törnar emot bokhyllan men återfår balansen. Verkligheten återhämtar sig inte så snabbt. Jag är lyckligt lottad och gamlas med viss värdighet, men mot tiden brottades själva de gamla gudarna förgäves. Tänk om jag faller.

September. Vänners sjukdomar och död lägger ett vemod över dagarna. Tidsmigrantens saknad. Det blir oundvikligen ensamt.

September, mognadens skördar. Daggvått morgongräs och tunga björnbär under taggiga grenar, minnen som blekts i många somras sol. Var det jag? Var är ni som fanns och gav åt livet dess färg?

September - kanske satsa på dig själv? För att du är värd det? Ge inte ut mer, kräv intet, gå undan, bränn dina minnen och smaka på tidsflodens bräckta vatten. Du hör inte denna världen till längre.

September i livet och i nuet. Ett destillat.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-04 11:39



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Fantastiskt skrivet om en märklig tid i livet.
2016-09-18

  Eva Langrath VIP
Fint skrivet och jag känner igen mig i känslan där vetskapen blir tydligare och tydligare att tiden på jorden för varje dag kortas ner och många saknas oss och krämporna smyger sig på.
2016-09-04

  Larz Gustafsson VIP
Blodtrycket.
Känner igen det där.
Jag måste sitta en stund på sängen innan jag reser mig.
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger