Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett intro, Ur Överlevnadshandboken för tappade själar.


Precis så

 

 

 

Nackhår, hudminnen. Röken

kröker tid, svider år över skuldror. Lyfter

tyg, en seismologisk sanning. Mullrar i det stjärnklara.

Vintergatan längs din nakna rygg. Hakar i fingerknut.

I parken fiskade

männen sol, gondoliärens randiga tröja.

Precis så.

När de sista rosorna slagit ut, din leende mun. Som en hävert.

Längs låren, rinner en å av skuld. Bruset i en hemlig dimma.

 

Kritar kärlek på asfalt som en hage. Hoppar. 

En fåfänga.

Vrider om, sluter takt, saknar ord.

Fläker kroppar i ett diagram. Kallar det lust.

Doften av tjära. Bara ord

Precis så.

- Vi rullar henne i fjädrar.

Och tänder på. 

Märkbart berörd, en skrevande fantom.

 

Deras lugna andetag.

Dom sover nu,

och jag.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Kozo
Läst 267 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-06 23:52



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Känner en inledning till något här (och är det en inledning, bra inledning med nackhår och hudminnen). Och avslutet. Hm. Jag hoppas på fortsättning.
(Och du VET att jag redan kollat upp hävert!)
2016-09-07

  i af apa
som att hamna
mitt i en målning...

ja bravo!
2016-09-07

    ej medlem längre
bravo, den ligger där som
ett bladtäcke över följetongen, du kan!
nu till nästa sida...
kritar dit +
2016-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo