Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälte

En gång var du en hjälte
en räddande ängel
när tristessen tagit över
och ingenting var bra
vi skrattade hela natten
drömmen den var sann
du var något stort för mig
något jag ville ha

En gång var du en hjälte
pilbågen till kärleken
den som tog mig på allvar
och gav mig tröst
solstrålen och ljuset
en vandrande vind
längs järnvägsspåret
till en kärleksfull höst

En gång var du en hjälte
min vardagspsykolog
du vände inte och gick
när du behövdes mest
kärleken fanns i dina ögon
när morgonen kom
vaknade i gryningen
och smakade som bäst

En gång var du en hjälte
som rymde bort med mig
vi sprang över ängen
din hand tryckt i min
men så kom höstens vindar
och förde dig från mig
jag tänker ofta på dig
och önskar att du var min

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 673 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-09-07 21:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oh så berörd jag blir av denna vackra dikt fylld av känslor! Riktad till en viktig person!
2016-09-14

  Karina"Kia"
Jag blir tårfylld av dina vackraste ord till den saknade vid din sida som tog dig för den du är...hon valde att bejaka dig och verkligen se dig och ditt..hon va styrkan i din livszon..hon var din!

Underbart vackert skaldat om en stor betydande person i livet!
2016-09-10

  Siggesdotter
Som en oändlighet fylld av vemod... av saknad... längtan... och kärlek! Varför ska livets erfarenheter behöva vara så smärtsamma... kan de omvandlas till nägon mening... eller är det bara så det är för många människor?
2016-09-09

  Ingrid Trolle
En mycket vacker
hyllning till en saknad
person med ett vemodigt
och sorgligt slut.
2016-09-09

    Dan Myrbeck
Vi får hoppas att En gång
blir verklighet igen Någon gång.
2016-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och vackert ode till en saknad betydelsefull människa.
2016-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Otroligt vackert skrivet om en alldeles speciell person!
2016-09-08

  Yrre VIP
Mycket fin!
2016-09-08

    ej medlem längre
Dikten rör vid alla sinnen att läsa.
2016-09-08

  Marianne Räf
Vackra ord till en bortgången vän.
2016-09-08

    ej medlem längre
En väldigt fin dikt till någon mycket speciell person.
2016-09-07

  Kjell Åhsberg
Fin hyllning till någon som betydde mycket.
2016-09-07

  M.Eta
Svårt att mista någon som var ens trygghet i livet! Kram
2016-09-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO