Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Are you the special man for rainclothes ?

Jag erinrar mig en episod från min barndom

när jag besökte min äldre bror i Kungl. Huvudstaden

En gång gick vi till PUB för att inhandla något.

När vi var inne där, dök en engelsk gentleman fram

och fråga min bror: "Are you the special man for rainclothes ?"

Jag tänker: Alla är vi specialiserade på någon arbetsuppgift.

Rent rationellt är det ju lämpligast att det är så.

En läkare kan ju inte greppa över alla sjukdomstillstånd.

Och i en butik får någon ansvara för mejeriprodukter;

någon annan för djupfryst osv.

De enda som tror sig kunna greppa över alla områden

där människans väl och ve avgöres; är politikerna.

Det såg man senast i Macchierini- affären !

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-09 14:32



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Riktad fackla
Med satirens
Udd?
:)
2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP