Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckelelementet

I världsstaden
(den gula, inte den grå)
skuggar man sig i glansen.

När dagen stiger, formas platserna.
Några hävdar i triumf sin existens.
Staden härmar sitt rykte,
men droppar skam över skog,
röta över äng.

I ett av stadens små hörn
skymtar den enkla roten.
Den vibrerar
och platsen glöder svagt.
Om någon ser den,
slocknar den.

 




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-09 10:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar verkligen den här poesin, genomtänkt, vass.. Tack.
2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP