Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon var som ett hus







Fasaden var omsorgsfullt målad
taket var färgat enligt senaste modet

fönstren hade förföriska markiser
dörren var röd och inbjudande


det var många som hoppades på
att dolda fel och brister skulle upptäckas






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2016-09-09 13:12



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Bra gestaltat av den mörka avundsjukan.
2016-09-12

  StinaJ VIP
Vi har så lätt att dömma efter utseende för även en vacker fasad kan spegla en fin insidan. Det är tiden som visae vad som döljer sig där bakom skalet.
2016-09-12

  Eva Helene VIP
Bra liknelse, men kanske fanns det ändå något genuint där bakom fasaden ändå . . .
2016-09-12

  aol
Elakt att hoppas så, fasaden om den döljer något flagnar ändå till slut
2016-09-12

  Jeremiel
Nåå, mötte hon sitt parhus?

Felsökarna är det inte mycket att bry sig om.
Kvitto på avundsjuka det är.

Liknelser får mig att se på gamla sanningar - på nytt-
2016-09-12

  Niliboy
Ja, en del vill perfekt, men bara att orka hänga med lite gör en glad!
2016-09-10

  Ess VIP
<3suverän<3
2016-09-10

    ej medlem längre
avundsjukas på ditt hus? man blir nyfiken på varför så många vill hitta fel på det.
2016-09-09

  lila fjäderblomman VIP
mänskliga drag du beskriver här, kanske inte de trevligaste. Bra där!
2016-09-09

  Maria Sundelin VIP
Som det står på en lapp min mor har på kylskåpet. "Hus är till för att bo i, och inte för att titta på"
Kramar
2016-09-09

    ej medlem längre
Du skriver verkligen fantastiskt.
Mvh annokas
2016-09-09

    ej medlem längre
Ett vanligt sätt att höja värdet kanske... då drar man genast slutsatsen att alla är lika falska!
2016-09-09

  Öknens Ros VIP
Den som letar fel och brister saknar nog självinsikt.
2016-09-09

    Dan Myrbeck
Som vanligt träffsäker jämförelse.
2016-09-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Talande och samtidigt sorglig text.
2016-09-09

  Marja-Liisa Koski VIP
Oj, den fasaden, den fasaden!
Rasar huset har fasaden gjort ingen nytta.
ML

2016-09-09

    ej medlem längre
Dold avundsjuka....
2016-09-09

  Poesia VIP
Ah - ditt språk som framkallar så talande bilder och så träffsäkerheten - som en fullträff mitt i solar plexus!

Fullpott!
2016-09-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lysande dikt
av vikt, för i vissa
skikt verkar det
vara nå´n sorts
plikt att få till åtmin-
stone nå´n konflikt!
2016-09-09

  Anya VIP
hahaha Oj vad träffande om den däringa missunnsamheten. Men ytterst mänskligt. Kanske har vi alla känt den någon gång?
2016-09-09

  Zandor
jojo...har själv en del kunnskaper om "överlåtsbesiktningar"... ;-)
2016-09-09

  Marianne Räf
Så kan det vara. Det perfekta å
fulländade möter missunnsamhet!
2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP