Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
arbetsdagen är inte slut för man kommit iland


torsdag kväll

det raspar om fötterna
när jag släpar
mig in
på fjärås
nattöppna mack

på något sätt
har jag varit
fram och tillbaka
med vällastad bil
till göteborgs fiskhamn

tycker jag är värd
två korvar med mos
och en cola

vovven väntar i bilen
vid mitt mackmatbesök
han har fått sin sista
åka till fiskhamnenkorv

vi knaltar oss hem
över Gällinge
daldimmorna sveper
in bilen i sitt täcke

ljuset från köksfönstret
på valaberg
har väntat sedan
i morse
det har blivit vant




Fri vers av tom boreland
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-09 21:52

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lilla t
Vacker text, med vardagslyx - korv, och skönt att få komma hem igen efter en lång arbetsdag!
2016-10-16

  Öknens Ros VIP
så kan en arbetsdag se ut också, vardagsnära ton i texten.
2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland