Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är så mycket mer än det du ser

Jag är en kvinna,
men ingen att förbise

Jag har en vilja,
men inget stopp

Jag ser möjligheter,
men snubblar ibland

Jag är tålmodig,
men också frustrerad

Jag omfamnar mina nära hårt,
men kräver bara deras närhet tillbaka

Jag är lyrisk,
men i tysthet

Jag slänger ut svåra ord vid vrede,
men ser skönheten i de små orden

Jag ser potential hos alla,
men säger det till dem viktiga

Jag kan i ångest vilja skrika,
men också i glädje

Jag är en kvinna,
men ingen flicka

Jag har smäktande begär,
men jag lever också ut dem

Jag tar då och då massa plats,
men behöver också falla tillbaka

Jag läser Virginia Woolf,
men bara i mina öronsnäckor

Jag tycker om att känna konst,
men inte bara målad, utan köttslig

Jag besitter mycket kunskap,
men använder den i mitt handlande

Jag tror ibland att jag är galen,
men även den enda friska i rummet

Jag känner ingen skam,
men jag är en kvinna

och det är för mig fostrat
att aldrig visa hela mig
på en och samma gång




Fri vers av Nimbus VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-09-10 19:34



Bookmark and Share


  Quasimodo
En stark och livsflödande text som utstrålar kraft, vilja, begär i många av livets spektra.
2019-02-04

    Sefarge VIP
Tankesnubblande
Livgivande text!
:)
2016-09-22

  Zandor
Det känns som om jag är förälskad...
2016-09-16

  Valter Örn VIP
Många intressanta tankar i din dikt. Jag fäste mig särskilt vid de tre sista raderna. Att kvinnor ofta måste hålla igen för att visa att de är "en fin flicka".
2016-09-11

  Den lilla tänkande
Väldigt bra skrivet! :-)
2016-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Nimbus
Nimbus VIP