Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

värme och kyla i september

Minnena tumlar runt
färgrika bilder stiger fram i ljuset
av dagar
med dig
som nu är död.

Jag närmar mig din f.d. bostad, på väg till badet
och en kall hand slår in i magen
sedan kommer en blond flicka
med svart hund
att bli till dig, som tämligen ung...
då tonar en ljus triumf in, för en sekund
hahaha
som att leka gömme
en fin stund...
som jag betalar för genom att återta känslan av förlust.

O, dessa grönskande ljuvligt varma dagar i september
jag plockar äpplen och plommon
pratar med grannar
rör runt bland kokgrönsaker och steker söndagsbiff
njuter mat och kaffe med min man
gläds att vi förs till natt, levande

spinner runt sista mötet, den varma kramen med de goda orden
vilken gåva du gav mig
där du då stod
i fin kappa och doftade gott
du syntes mig frisk
med utslaget mjukt hår
men döden tog
poff!

- en av mina livslevande drogs just bort för gott!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-09-11 22:33



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Vackert skådat,minnen i minnesbanken som odlas fint..med glädjen i livet..som forcerar just i nu!
2016-09-23

  lila fjäderblomman VIP
Om livet och döden väver du berörande fint. Bokmärker
2016-09-14

  ULJO
Väl förmedlat
2016-09-14

  Anya VIP
Här blandar du sorg och lycka på ett skickligt sätt. Blir berörd av saknaden. Känner igen mig i att livet går vidare på hösten...:
"jag plockar äpplen och plommon
pratar med grannar
rör runt bland kokgrönsaker och steker söndagsbiff
njuter mat och kaffe med min man "

Fint skrivet!!!
2016-09-13

    Dan Myrbeck
Fina minnen, som du trots tragiken även ser med humorglimten i ögat.
2016-09-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver livets bilder i stort som smått, så berörande.
2016-09-12

    ej medlem längre
En mycket levande och kraftfull text om en avhållen vän som lämnat spår i livet efter sig.
2016-09-12

    Lena Söderkvist VIP
Ohyggligt, det gäller att fånga ögonblicken. Du får med det utan att skriva det rent ut, och det är just det som är den svåra konsten.
2016-09-12

  Solstrale VIP
Du har ett sinne som lyser och belyser poetiska verkliga meningar, liksom strofer som harmoniskt reser sig!
2016-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP