Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Farkosten


Ångbåtstur

Solen glimmade blank och trind den dagen
vi for med ångbåt till Vaxholm
från bryggan på Lidingö.
Solen speglade sig i Mälarens vatten
och vågorna kluckade mot strand.

Indiansommar och 25 grader varmt.

Kobbar och skär dök upp och försvann
allteftersom Norrskär stävade fram
genom de blågröna vågorna.

Många pokémon och dito stop
i den idylliska småstaden....

En promenad idag är ofta med
mobilen som vandringsstav.
Det yttre minnet, tidsfördrivaren.

Månne det inte är mer än så
som mobilen fördriver
0ch på ett sådant sätt
att vi inte ens tänker på 
att något gått förlorat.

Solen glimmade blank och trind den dagen
vi for med ångbåt till Vaxholm
från bryggan på Lidingö.
Solen speglade sig i Mälarens vatten
och vågorna kluckade mot strand.

Jag tänkte på Bellman och Taube.
Tider som flytt.
Tid som flyr. Fördrivs.


 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-12 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP