Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattvandring

Den gamle gick sin promenad,
som han så ofta pläga.
I nattens tysta serenad,
på välkänd stig han gick.

Han undrade om den brokad,
av ord han ville säga,
var lönt att skriva på det blad,
som möta deras blick.

På toppen av sin balustrad,
han satte sig att finna,
hur det som varit, den fasasd,
han närt, nu ej var mer.

Förlorad kamp på den estrad,
som hjärtat ej kan vinna,
långt bortom stadens larm, han bad
att finna ro, och lade sig ner.




Bunden vers (Rim) av Unikum VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-12 18:55



Bookmark and Share


  Unikum VIP
Tack för kommentar, jag har varit borta länge.
Känslan där och då var att livet var hopplöst.
Jag tänkte att man kan gå och sätta sig på ett broräcke en stund, lägga sig ner och låta slumpen eller universum avgöra framtiden. :)
Jag vet att man inte skall säga hur man tänkte för läsare skall skapa sin egen bild, men så tänkte jag, där och då.

Det var din kommentar där du nämnde Dan Andersson som fick mig att känna att jag ville svara.
Stort tack.
2024-02-28

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Den var riktigt fin, en Dan Andessonnerv och som en sorgelig saga.
2020-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Unikum
Unikum VIP