Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inom fysiken är entropi ändringar av system när de går mot större oordning


Entropi.

Det går åt massor av energi
för att motarbeta entropin
i mitt hem
Och jag tror att trots mina sprattlande försök
att göra genomgångar och rensningsryck
så segrar den.

Allt strävar mot en jämn fördelning
av ting i rummet,
det är uppenbart.

Det enda som talar emot tesen
är dammråttorna
som samlas i hörnen!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 746 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-05-12 13:15



Bookmark and Share


  Lola
Ah!
Entropi - ett av mina favorituttryck, faktiskt! Oerhört användbart och kan dessutom appliceras på allt möjligt, som du t.ex har gjort i detta alster på ett så fiffigt vis.
Underhållande läsning med intelligenta undertoner i humorns tecken - det är åtminstone så jag läser den.
Lola like! =)
2006-05-14

  Agnes
Ha ha... underbart! Känns igen! Den här texten ska jag banne mig printa ut och dela ut till familjemedlemmarna...
2006-05-13

  Bodil Sandberg VIP
Hehehe...härligt poetat om entropin...
2006-05-12

    Regina E
Entropi - ja, då fick man lära sig ett nytt ord. Det skulle jag kunna använda här hemma varje dag ... känner igen mig och mitt hem i din dikt - kul skrivet!
2006-05-12

  Rachel Roth
oj, denna är hyperaktuell just nu
....ler igenkännande och tar tacksamt
emot nya vinklingar på detta
2006-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP