Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storbritannien ändrade pengar,är tillverkade av polymer.

Storbritannien. Ändrade pengar. Vilka sedlar cirkulera, med början på tisdag 13 september.

Bank OF England på tisdag introducerade sin första i cirkulationen, sedlar, valör för fem Pounds, vilket är bilden av före detta premiärminister Winston Churchill, att nå bankomater och banker i England och Wales, rapporterar Reuters.

 

Nya sedlarna är tillverkade av polymer, som är renare, mindre skadliga för miljön och svårare att förfalska än riktiga sedlar produceras från bomull, stöd för Bank OF England.

 

"Med hjälp av polymer gör de nya sedlarna att tåla bättre när de är krossade i fickor eller tvättmaskinen", Bank OF England guvernör påpekade, Mark Carney.

 

Storbritannien är en av de sista stora ekonomierna att antar plast sedlar, sådana anteckningar redan är i omlopp i Kanada, Mexiko, Nya Zeeland och Australien.

 

I Skottland finns en begränsad mängd i spridning av fem Pounds sedan mars 2015.

 

En ny plast sedel 10 Pounds, som kommer att räkna bild författaren Jane Austen, kommer att införas under 2017, medan en 20-pound sedel med bild av konstnären J.M.W. Turner kommer att införas från och med 2020.

 

Bank OF England utfärdade papper sedlar sedan dess skapelse 1694. Hans första tryckta sedlar utfärdades 1853, före detta datum var sedlar för hand och undertecknade av en av kassörskorna.

 

Mer än 20 länder över hela världen har infört polymer sedlar, börjar med Australien 1988, följt av Indonesien, Thailand, Malaysia, Nya Zeeland och Kanada.

 

Rumänien har introducerat den första plast-polymer-sedeln 1999, under den totala solförmörkelsen när det levereras 2 000 lei sedel.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-14 05:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP