Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kan "skapa" barn utan kvinnliga arvsmassan.

 

Forskare isär en gammal teori om 200 år. Hur kan "skapa" utan kvinnliga arvsmassan

 

Ett internationellt team av forskare anser att en dag kan det vara möjligt att reproducera utan hjälp av ägg. De har lyckats stjäla höns friska möss att göra spermierna att ”tror” som vanligt ' fertilizerar ägg.

 

Upptäckten, publicerade i Nature, kunde göra det i en avlägsen framtid, tas bort från processen för utveckling av barn, säg forskare, enligt BBC.

 

Forskare vid University of Bath från Förenade kungariket vid universitetar av Regensburg och Fraunhofer Instituten i toxikologi och experimentell medicin från Tyskland började sin forskning från ett obefruktat ägg och har använt kemikalier till honom "fool" för att bli en pseudo embryo.

 

Dessa ” false ”embryon” liknar vanliga celler.

 

Experter tror att om en injektion av spermier i en pseudo embryot kan leda till födelsen av friska kycklingar, i framtiden det skulle vara möjligt att erhålla liknande resultat i människor, med hjälp av celler som inte är embryon håller på reproduktion.

 

I ett experiment på möss var graviditet en av fyra försök. Målet för forskarna är att förstå den exakta mekanismen för befruktning eftersom det svävar fortfarande ett mysterium knuten till vad som händer när en spermie komma i kontakt med ett ägg.

Dr Tony Perry, en av de forskare som deltagit i studien, berättade för BBC: "Detta är första gången någon kan visa att något annat än ett ägg kan kombineras med en spermie att föda en unge.

 

Den har avslutat som resultaten motsäger en teori som går tillbaka till den ' nästan 200 år ". Mössen erhölls "annars frisk, hade en normal livslängd och kyckling", som den ledande forskaren sa.

 

"Det är möjligt att i vanlig kropp cellerna viior kombineras med en spermie att bilda ett embryo”, sa Dr. Perry.

 

Med andra ord, kan två personer ha ett barn om en donerar en vanlig cell, och den andra en spermie, BBC showen. Eller som en man att ta sitt eget barn använder hans eller hennes egna celler och spermatozoid-som barn mer än en icke-identisk tvilling än en klon.

 

Dr. Perry  ville betona att sådana scenarier är fortfarande – spekulativa och fantasifulla, i nuvarande skick.

 

Tidigare i år i Kina, forskare har lyckats få spermier från stamceller och sedan att använda embryon för befruktning för att uppnå friska möss.

 

Enligt Dr. Perry, kan genom att kombinera de två fälten av forskning, jag få att eliminera behovet av att använda spermier och ägg för avel.

 

 




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-15 11:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP