Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fuktdroppe

 

 

 

 

och så händer det i bland,

att luften liksom virvlar till

aningslöst stiger upp likt dimma

 

formaterar sig

väntar, kråmar, krumbuktar

bidar sin tid

 

hur man till sist, nyfiket

undrar över ljudet, klangen

vänder sitt ansikte uppåt

 

och bara låter det flöda över en

insikten, kärleken, medmänskligheten

hur man fnittrar till

 

över det här livet

allt man är och varför

likt en knippe hopplös kärlek

 

klädd i människoskrud

svettiga händer knäppta i bön

bevarande små daggdroppar 

 

fukt till fukt

 

ur ett önskat regn 

och hur andetagen mellan varje regndroppe

viskar till en, allt man önskar veta

 

om varför gryningsljus 

aldrig bär sepia

eller varför aftonsol alltid är sepia

 

och det är allt man någonsin behöver veta

när man tror

man kan fånga dagsländor i sin hand

 

stigande dagg

änglarnas morgongåva 

miljoner flyende regnbågar

 

händer det i bland

att luften virvlar till

och allt du egentligen är

 

lycklig utan att veta varför

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Kalypso
Läst 242 gånger
Publicerad 2016-09-16 00:59



Bookmark and Share


    Ubuntu
I varandet vi inte vet varför,
men kan vara så underbart, precis som i dikten här.
2016-09-16

  Silverstripe
Frigörande och härligt!
2016-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Kalypso
Kalypso